gewoontes Thailand
travel

Wat je niet verwacht als je naar Thailand gaat, maar heel gewoon is.

Elk land heeft zijn eigen gewoontes en tradities. Sommige dingen weet je van te voren, maar een aantal ontdek je pas als je er bent. In deze blog deel ik de verrassende gewoontes in Thailand. Een aantal van deze gewoontes zul je ook in andere landen in Azië tegenkomen.

Je moet overal je schoenen uit doen.

In de grote steden moet je alleen in tempels je schoenen of slippers uittrekken voordat je naar binnen mag, maar in de kleinere plaatsjes is dit een gewoonte op heel veel plekken. Zo ga je de meeste restaurants binnen op blote voeten en doe ook regelmatig je slippers bij de voordeur van een supermarkt uit.

Het is altijd erg duidelijk als er van je verwacht wordt je schoenen uit te doen. Soms staat er een bordje maar meestal staan er al slippers voor de ingang. Dit is het teken dat je hier je schoenen uit dient te trekken. In het begin is het een beetje een viezig en gek idee maar het went heel snel. Het enige waar ik nog niet aangewend ben zijn mijn ontzettend zwarte voeten blegg..

gewoontes Thailand

Je gooit je toiletpapier niet in het toilet

In Thailand is het echt not done om je wc-papier in het toilet te gooien. Sterker nog bij elke wc staat vriendelijk aangeplakt dit niet te doen. Op elk toilet vind je dan ook een mandje naast het toilet waar je het papier in kunt deponeren.

Maak kennis met de ‘bum gun’

Misschien vind je het net zo vies als ik om je gebruikte toiletpapier in een afvalemmertje de gooien, maar ook daar heeft de Thai een oplossing voor bedacht. Je spuit je billetjes namelijk schoon met de zogeheten ‘bum gun’, een waterspuit naast het toilet. Vervolgens droog je, jou inmiddels schone billetjes af met het wc papier. Om eerlijk te zijn duurde het even voordat ik hierop ben overgestapt, want wij Hollanders zijn niet gewend aan natte billetjes op het toilet. Nu ik gewend ben aan zo’n ‘bum gun’ vind ik het niet eens zo’n slecht idee. Het is namelijk veel hygiënischer dan het uitsmeren van je uitwerpselen.

Je tosti’s kunt eten in de 7 Eleven

Je zult het misschien niet verwachten, maar in Thailand kun je bijna overal tosti’s eten. De grootste winkelketen van Thailand, de 7 Eleven verkoopt namelijk best goede tosti’s. Je hebt keuze uit zo’n 15 varianten afhankelijk van de grootte van de winkel. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een standaard ham/kaas tosti, maar ook de tosti’s met spinazie of tonijn zijn erg lekker. Deze tosti’s zijn al meerdere malen ons ontbijt, lunch en avondeten geweest. De tosti’s worden trouwens gewoon in de winkel opgewarmd. Ideaal dus wanneer je niet zo veel tijd hebt!

gewoontes Thailand

Sommige gewoontes zijn erg leuk, aan andere moet je even wennen maar dat zorgt er wel voor dat je de cultuur van het land goed leert kennen. Ik ben benieuwd of jullie ook nog bijzondere gewoontes in Thailand of andere landen in Azië zijn tegen gekomen? Mocht je op dit moment net zoals ik ook op reis zijn dan lees dan zeker ook even mijn vorige blog, over het vinden van balans tijdens je reis.

Liefs,
Macy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *