Slaapkamer make-over
interior

Slaapkamer make-over deel 1

Jaaaa! Eindelijk daar is mijn slaapkamer make-over update. Al tijden keek ik aan tegen een verschrikkelijk zwart/wit gestreept behang. Deze heb ik toen ik 14 was uitgekozen in de fase dat alles maar dan ook alles in zwart, wit of barok moest. Nu bijna 10 jaar later ben ik het echt helemaal beu. Eigenlijk was ik dat een paar jaar terug al. Maar ik woonde op kamers en was toch bijna nooit thuis. Nu ik weer thuis woon vind ik het ook fijn om een rustig plekje te hebben. Met dat gestreepte behang op de muur was mijn kamer alles behalve rustig. Daarom besloot ik dat er dit nu eindelijk eens moest veranderen.

De slaapkamer before and after foto’s

Daarom besloot ik dat het tijd werd voor een fijn wit kleurtje op de muur. Hieronder de voor en na foto’s.
De hoeden op de muur bleven want dit vond ik goed passen bij het geheel en natuurlijk bij de rotanlamp die ik eerder zelf maakte. Er komen veel natuurlijke materialen zoals hout en rotan terug en dit zorgt voor een rustig geheel. De witte muur zorgt voor zo ontzettend veel rust en mijn kamer lijkt ineens ook twee keer zo groot. Heerlijk!

slaapkamer make-over

Room make-over

Marktplaatsvondst

Naast het schilderen van mijn muur was ik ook wel klaar met mijn bureau. Als net afgestudeerde  (om precies te zijn sinds afgelopen dinsdag) heb ik daarbij ook helemaal geen groot bureau meer nodig. Wel wilde ik graag een plekje om wat spulletjes uit te stallen en een plek om ’s ochtends mijn make-up te doen. Op marktplaats zocht ik naar een sidetable en toen kwam ik deze metalen variant van Ikea tegen. Voor een tientje mocht ik dit exemplaar ophalen en hij was nog helemaal netjes! Ik vond dit zwart metalen sidetable/bureau mooi afsteken bij de rest van de kamer. Het geeft een twist aan het neutrale thema. Het metaal zorgt voor een stoer maar ook chique effect. Ook vind ik het leuk dat je nog wat spulletjes onder de glasplaat kwijt kunt. Hier heb ik dan ook wat mooie boeken een plekje gegeven.

Slaapkamer make over

Slaapkamer make-over

Dit gaat nog op het lijstje

Al met al is mijn slaapkamer zo al een heel fijn plekje geworden. Natuurlijk ben ik nog niet helemaal tevreden. Ik zou graag nog een mooie houten(spijlen) stoel voor bij de sidetable willen. Dus ik blijf marktplaats en de kringloop in de gaten houden tot ik het perfecte exemplaar vindt!

Wat vinden jullie van de make-over :)? Nog tips of andere leuke ideeën om mijn slaapkamer nog gezelliger te maken? Laat het mij dan zeker even weten!

Liefs,
Macy

 

Gebruikte producten:

Overige producten veelal zelf of door een bekende gemaakt:

  • Rotan lamp
  • Grijs en donkergroen plaid
  • Kussens
  • Macramé hanger
  • Nachtkastje/bijzettafel

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *