DIY rotanlamp, gewoonmacy
interior

DIY: Budget rotanlamp voor 10 euro

Makkelijke en leuke DIY projecten voor in huis, daar ben ik altijd wel voor te strikken. Helemaal als deze ook nog eens budgetproof zijn. Eerder zag ik al bij verschillende Instagrammers van die toffe rotan en bamboe hanglampen voorbijkomen, meestal van een mooi maar duur design merk. Op het Instagram liet het klusmeisje zien dat het ook anders kan namelijk een rotanlamp zelf maken. Met dit idee ging ik aan de slag.

Wat heb je nodig?

Stap 1: zorg voor de juiste benodigdheden

Zoek een rotan of bamboe mand uit naar eigen grootte en smaak. Ik scoorde mijn mand bij Jysk voor 6 euro (nu zelfs in de aanbieding voor €5.25 zie ik!). De mand had voor mijn kamer de perfecte maat niet te groot en niet te klein. Bij karwei kocht ik een lamppendel voor 4 euro. Ik koos voor een witte kap en fitting zodat deze zouden wegvallen tegen het witte plafond. Ik kocht deze gewoon als combinatie en deze zijn bij de meeste bouwmarkten verkrijgbaar, wel zo makkelijk!

Stap 2: maak een gat aan de onderkant van de mand

Met een schaar maakte ik het middelste gat aan de onderkant van de mand iets groter. Dit wordt namelijk de bovenkant straks. Maak het gat net groot genoeg zodat de fitting er door heen kan. Let op dat je dit gat niet te groot maakt, anders kun je de fitting niet meer goed vastdraaien. Draai vervolgens de fitting goed vast. Je kunt nu ook vast je lampje erin draaien.

DIY rotanlamp, gewoonmacy DIY rotanlamp, gewoonmacy

Stap 3: bevestig de rotanlamp aan het plafond

Als klusamateur, wist ik uiteraard nog niet hoe ik een lamp aan het plafond moest bevestigen. Daar kwam die handige vader weer even te pas. Samen met hem heb ik uiteindelijk de lamp aan het plafond bevestigd. Volgende keer weet ik ook mooi zelf hoe het moet. Ook nog nooit een lamp opgehangen? In dit filmpje wordt het in stappen uitgelegd.

DIY rotanlamp, gewoonmacy

Eindresultaat

Zelf ben ik echt super blij met het eindresultaat van deze makkelijke en goedkope DIY. Voor 10 euro heb je een super leuke en nieuwe lamp. Het geeft gelijk een hele andere sfeer aan de kamer. Wat vinden jullie van het eindresultaat?

DIY rotanlamp, gewoonmacy DIY rotanlamp, gewoonmacy

Oooh binnenkort gaat trouwens eindelijk het gestreepte behang eraf. Maar wat er voor in de plaats komt? Gewoon een witte muur maar doen? Twijfels.. Wat denken jullie?

Liefs,
Macy

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *