Schotse hooglanden, schotland
travel

De hooglanden van Schotland in één dag | The Scottish Highlands

In mijn vorige blog over Edinburgh heb ik jullie al het een en ander verteld over ons weekend weg naar Schotland en dan met name Edinburgh. Op dag twee van ons weekend weg besloten we dat we ook graag iets van de Schotse natuur wilde mee krijgen. Om die reden boekten we een dagtrip naar de Schotse Hooglanden.

De Schotse hooglanden met Rabbies

Om 8 uur ’s ochtend vertrokken we met een klein busje met mensen richting de hooglanden. Er stond voor die dag een hele planning klaar want we zouden pas ’s avonds rond 8 uur weer terug keren. Samen met wat andere toeristen werden we bijgepraat door onze chauffeuse en reisgids van Rabbie’s. Rabbie’s is een organisatie die allerlei soorten reisjes en dagtrips regelt binnen Schotland. Onze reisgids wist enorm maar dan ook echt enorm veel van de geschiedenis van Schotland.

Schotse hooglanden, Schotland

Van mooie uitzichten tot rendieren

Terwijl we goed bij werden gepraat over het Schotse verleden, alle mythes en vele elf verhalen reden we ondertussen door de hobbelige landwegen. De hoofdbestemming van de tour was toch wel het meer van ‘Loch Ness’. Maar voordat we daar aankwamen zijn we nog bij allerlei andere mooie plekjes terecht gekomen. Zo waren er genoeg momenten om mooie foto’s te schieten. Zo hebben we veel tussenstops gemaakt mij mooie uitzichten en zijn we ook nog een keer wat rendieren tegengekomen.

de Schotse hooglanden, Schotland de Schotse hooglanden, Schotland De Schotse hooglanden, Schotland de Schotse Hooglanden, Schotland

Het meer van Loch Ness

Uiteindelijk kwamen we iets over het middaguur aan bij Loch Ness. Daar brachten we ongeveer anderhalf uur door. Natuurlijk hebben we even gekeken of we Nessie (monster van Loch Ness) konden spotten maar helaas. Het dorpje ziet er gezellig uit maar is vooral een toeristische attractie. Wij aten een hamburger bij restaurant ‘the Bothy’ dit is zeker geen aanrader. De burger was smerig en het personeel ontzettend onvriendelijk.

De Schotse hooglanden, Schotland, Loch Ness Schotse hooglanden, Schotland, Meer van Loch Ness Schotse hooglanden Schotland, meer van Loch Ness

We hebben een leuke maar ook vermoeiende dag gehad. 12 uur lang in een busje is toch best veel. De Schotse hooglanden zijn echt prachtig. Maar omdat in een dag te proppen is een beetje te veel van het goede. Desalniettemin wil ik nog zeker een keer terug naar Schotland. Het is een bijzonder land met prachtige natuur. Ben jij al wel eens in Schotland geweest? Of wil je er nog zeker een keer heen? Laat het mij hieronder dan even weten.

Liefs,
Macy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *