10 dingen, theelepelverzameling
lifestyle

10 dingen die je nog niet over mij wist!

Wie zit er nou achter een blog? Een van de dingen die ik altijd graag wil weten. Want iemand kan wel leuk schrijven maar het is ook leuk om te weten wie die persoon is en wat hij of zij graag doet. Dus daarom een iets persoonlijkere blog vandaag. Vandaag ga ik jullie 10 dingen vertellen die je waarschijnlijk nog niet over mij wist (of soms misschien wel).

1. Ik ben een bloggende dyslect

Ja, je leest het goed. Ik heb dyslexie en dat is een van de dingen die mij lang heeft tegengehouden om te beginnen met bloggen. Daarom vind ik het ook ontzettend leuk als mensen tegen mij zeggen dat ze mijn schrijfstijl zo leuk vinden. Dit is voor mij echt een heel groot compliment. Uiteraard laat ik al mijn blogs voordat ik ze online zet een keer door lezen maar meestal zitten er toch nog een paar spellingfouten in. Helaas pindakaas dan maar hè!

2. Ik ga binnenkort verhuizen

Op dit moment woon ik op kamers aan de rand van hartje centrum Breda. Hier woon ik nu bijna 3 jaar met heel veel plezier. Ik zit op dit moment in het laatste jaar van mijn studie en volg nu mijn minor. Vanaf januari gaat mijn afstudeerperiode in en ik heb een leuke plek weten te bemachtigen voor het afstuderen bij een bedrijf in de woonplaats van mijn ouders. Om onder andere die reden ga ik voorlopig weer thuis wonen. Al mijn spullen ben ik al aan het pakken en die zullen een tijdje op zolder moeten bivakkeren.

10 dingen, studentenkamer
Foto gemaakt voor/door interiorjunkie

3. Nieuw Zeeland en Zuid-Afrika staan op nummer 1 van mijn travelbucketlist

Beide landen zijn compleet verschillend. Nieuw Zeeland staat bekend om haar prachtige natuur en Zuid-Afrika natuurlijk om haar wildlife. Ooit was ik heel dicht bij Nieuw-zeeland in de buurt – namelijk Australië – maar helaas als 19 jarige backpacker was ook mijn geld een keer op. Beide landen zullen nog wel een tijdje op mijn bucketlist staan, maar dan heb ik wat om naar uit te kijken hè!

4. Ik ben gek op het draaien van platen maar ik heb weinig verstand van muziek

Zoals jullie in mijn blog over mijn’favoriete platen‘ hebben kunnen lezen, ben ik gek op het verzamelen van platen. Ik vind ontzettend veel muziek leuk. Maar ik moet helaas toegeven dat ik maar zelden weet, welke artiest bij welk liedje hoort. Soms weet ik niet eens wie de artiesten zijn.. tsjaa..

Platenspeler gewoonMACY

5. Ik ben 6 maanden au pair geweest

Nadat ik klaar was met de middelbare school wist ik zeker wat ik ging doen. Namelijk naar Australië, het eerste idee was om daar een tijdje te backpacken. Een ding ontbrak helaas, genoeg geld. Dus besloot ik dat ik zou gaan werken als au pair. Uiteindelijk heb ik 6 maanden als au pair gewerkt. Ik leerde daar koken, wassen en autorijden aan de linkerkant alles wat een au pair in Australië zou moeten kunnen. Ik was au pair voor 3 pubers en dit bleek zeker een uitdaging want zelf was ik ook nog maar net 19. Uiteindelijk ben ik super blij dat ik deze stap heb genomen. Ik heb er ontzettend veel van geleerd, de mooiste plekken van Australië gezien en een hele boel lieve vriendinnen gemaakt. Ik raad het echt iedereen aan om een tussenjaar te nemen. Het is naast heel leerzaam ook nog eens super leuk!

6. Ik ben schuldig aan verzamelwoede

Spullen verzamelen doe ik werkelijk overal en bijna elke dag. Ik zeg altijd ja tegen een bonnetje van de AH terwijl ik deze nooit meer bekijk. Ik kan niet naar het strand zonder iets mee te nemen. Van schelpen tot drijfhout ik vind alles mooi. Dus ik neem het ook allemaal mee. Ook verzamel in natuurlijk interieur spulletjes. Wat uiteraard geen probleem is als je er ook makkelijk afstand van kan doen maar daar gaat het soms mis. Ik hecht nou eenmaal veel waarde aan alle spulletjes die ik met zorg bij elkaar het gesprokkeld.

10 dingen, theelepelverzameling

7. Ik heb soms last van creatieve uitspattingen

Ik vind het super leuk om creatief bezig te zijn. Hier krijg ik echt energie van en dan ben ik met name gek op inrichten van mijn studentenkamer en leuke DIY projecten. Zo verfde ik in mijn vorige blog mijn schoenen maar ook mijn jeans gaf ik een mooi nieuw kleurtje. Buiten dat ik eigenlijk helemaal niet mooi kan tekenen, schrijven of schilderen, ontploft mijn brein soms wel van de leuke (goedkope) ideeën. Meestal wordt ik geïnspireerd door Instagram of Pinterest. Maar ook bedenk ik vaak dingen zelf. Zo hadden wij op het werk een lege lichtbak en ik besloot daar een hippe lightbox met het merk logo van te maken. Het zijn die kleine dingen waar ik mijn creativiteit in kwijt kan.

8. Sinds kort ben ik in het bezit van een spiegelreflexcamera

Niet alleen kan ik mijn creativiteit kwijt in DIY projecten of mijn interieur. Maar daar is tegenwoordig ook fotografie bijgekomen. Al een hele lange tijd ben ik gek op het maken van mooie plaatjes met mijn iPhone. Maar toch waren de foto’s nooit helemaal zo als ik zou willen. Dus besloot ik vlak voor dat ik naar IJsland vertrok een nieuwe camera te kopen. Ik ben gegaan voor de Canon D1300 via CoolBlue, een simpele maar goede beginners camera. Mijn budget speelde een grote rol bij het uitkiezen van een camera. Ook wilde ik een goed beginners instap model aangezien ik nog nul ervaring heb met fotografie en ik nog heel veel moet leren. Tot nu toe ben ik echt heel blij met mijn camera. Ook al gebruik ik nog veel standaard instellingen de foto’s zijn al van een stuk betere kwaliteit.

10 dingen, canon

9. Winacties, ik ben er gek op!

En dan heb ik het niet over de like en deel acties op Facebook. Nee, ik heb het vooral over Instagram. Vooral op interieur gebied wordt er op Instagram ontzettend veel weggegeven. Ik doe zelf dagelijks mee met verschillende winacties. Het is nu al weer een tijdje geleden dat ik iets gewonnen heb. Maar ik heb een maand gehad waarin ik 5 keer iets won. Is dat geluk? Ja, natuurlijk heb ik een beetje geluk. Maar van de andere kant als je dagelijks mee doet met verschillende winacties wordt de kans dat je iets wint natuurlijk ook veel groter. En winnen verveeld echt nooit. Hierdoor heb ik al heel veel mooie en leuke spulletjes aan mijn kamer mogen toevoegen. Mijn grootste prijs ooit? Een cadeaubon ter waarde van 200 euro van de Trendhopper. Lucky me! Overigens ben ik niet zo van het delen van winacties op mijn Instagram pagina. Vaak hoef je alleen maar te reageren en twee vriendinnen te taggen. Ook doe ik regelmatig mee met winacties via tv programma’s of websites.

10. Ik koop zelden buiten de sale om

Het is nou niet dat ik echt helemaal dol ben op de sale. Want het liefst koop ik natuurlijk alleen maar nieuwe collectie. Maar dat doet niet alleen pijn aan mijn portemonnee maar het knaagt ook aan mijn geweten. Want waarom heel veel geld uitgeven als je voor een veel betere prijs het ook ergens anders kunt vinden. Natuurlijk koop ik ook wel eens wat buiten de sale. Vooral als ik iets echt heel graag wil. Maar meestal probeer ik er toch een beetje rekening mee te houden. Als studente is mijn budget natuurlijk niet eindig. Maar ook wordt ik oprecht heel erg blij van een goede budget buy! Vooral kleding koop ik in de sale, meestal doe ik dit online. Hier heb je toch net een wat beter overzicht en je kunt mooi sorteren op sale. Afgelopen week kocht ik nog nieuwe schoenen! Nieuwe collectie maar wel in de Black Friday sale. Besparen op dit soort dingen vind ik helemaal niet erg. Kan ik dat geld mooi weer uitgeven aan alle dure reizen die ik jaarlijks maak. Win win toch?

Ik ben heel benieuwd of jullie een van deze 10 dingen nog niet wisten over mij. Vinden jullie het leuk als ik vaker wat persoonlijkere blogs schrijf?

Liefs,
Macy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *