hotspots nijmegen
interior,  lifestyle

Hotspots in Nijmegen: Lunchbar de Viking en OPEN slowcafé

Nijmegen is een van mijn favorieten steden in Nederland. Van de Grote markt tot de Waalkade allemaal even mooi. Naast die mooie plekjes zijn er ook ontzettend veel leuke hotspots in Nijmegen. Gisteren heb ik samen met een vriendin er twee bezocht. Bij beide was ik nog nooit geweest en dus heel benieuwd naar.

Hotspot: Lunchbar de Viking

De eerste hotspot die we hebben bezocht was Lunchbar de Viking. Hier hebben we heerlijk geluncht. Ik koos voor een verse muntthee en ‘Pokétoast’ zoals je hieronder kunt zien. De twee sneeën brood die we kregen waren rijkelijk belegd met avocado, mango, verse zalm, groenten en een lekkere dressing. Een feestje op tafel en bijna zonde om op te eten.

hotspots nijmegen

Het café was ingericht met oude schoolbanken en stoelen. Er hing een heerlijk vintage sfeertje met pannen als lampen en mooie landkaarten aan de muur. Kunst was er ook te vinden, zoals op de foto hieronder is te zien. Mooie foto’s die in Nijmegen zijn genomen. De Viking is wat mij betreft geslaagd en ik zal er nog zeker een keer terugkomen.

hotspots Nijmegen

Hotspot: OPEN slowcafé

Vervolgens zijn we door de Lange Hezelstraat naar ‘OPEN slowcafé‘ gelopen. Nog zo’n leuke hotspot! In de Lange Hezelstraat zitten trouwens ontzettend veel leuke lunchtentjes en barretjes. De straat zelf is ook de moeite waard. In alle oude huizen bevinden zich kleine winkeltjes. Van vintage tot de Dille en Kamille het is er allemaal te vinden.

hotspots nijmegen

‘OPEN’ noemt zichzelf ook wel slowcafé. Een plek waar je heerlijk tot rust kunt komen of lekker kunt kletsen met een vriendin. Heb je wel behoefte aan een leuk praatje maar niemand om mee te kletsen? Geen probleem bij ‘OPEN’, er is namelijke elke dag een vrijwilliger aanwezig die het heerlijk vind om een praatje te maken. Hoe leuk is dat, zo leer je ook nog eens andere mensen kennen.

hotspot Nijmegen

Al met al heb ik een heel gezellige middag gehad. Hebben jullie nog tips voor leuke hotspots in Nijmegen, laat het mij dan zeker even weten!

Liefs,
Macy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *