IJsland
travel

Hoe spot je het noorderlicht?

Het noorderlicht zien in IJsland

Tsjaa het noorderlicht iets wat iedereen van zijn bucketlist wil afstrepen. Mijn vriend en ik zijn eind oktober afgereisd naar IJsland. In mijn vorige blog deel ik mijn ervaring en tips over onze reis naar IJsland.Mijn vriend had dit zijn vorige reis niet gezien dus dat was een mooi doel voor onze reis. Er bestaan verschillende apps waarop je kunt zien of er kans is op het noorderlicht. Van te voren hielden we dit goed in de gaten maar het zag er naar uit dat het te bewolkt zou worden.

Hebben wij het gezien?

Toen bedacht mijn vriend zich dat we tijden onze vlucht in de avond ook kans hadden op het noorderlicht omdat we dan boven de wolken zouden zitten. In het vliegtuig viel ik uiteraard in slaap. Toen ik wakker werd keek ik gelijk uit het raam. Ik zag daar toch echt een groene waas. Niet veel later riep de piloot om dat er noorderlicht te zien was aan onze kant van het vliegtuig. Ondertussen was het hele vliegtuig in rep en roer en stond er een rij aan mensen die graag door ons raampje wilden kijken. Ook al hebben we het gezien, we hebben het niet echt goed gezien. Hieronder zie je een foto die ik maakte uit het vliegtuig raampje. Het noorderlicht was niet echt sterk genoeg en daardoor een beetje vaag. De hele vakantie hebben we de app in de gaten gehouden. Maar vaak waren we in de avond zo moe en zag het erop de app er niet naar uit dat we het zouden zien en zijn we maar gaan slapen.

Zo vergroot je je kans op het noorderlicht

De avond voor dat we zouden vertrekken leek de kans vrij goed. Maar aangezien we al een paar keer naar buiten hadden gekeken en wederom niks gezien hadden besloten we maar te slapen ook omdat we ’s nachts om kwart voor 3 ons bed uit moesten voor onze vlucht. En wat blijkt, die nacht rond een uurtje of 11 was er prachtig noorderlicht. Waar wij dus gigantisch doorheen hebben geslapen… Dus mijn grootste tip om het noorderlicht te kunnen zien is: blijf wakker en heb geduld. Het noorderlicht kan op ieder moment zichtbaar zijn, ook als de app het niet aangeeft. Ga op pad met de auto en rijd naar een donkere plek, op die manier zul je het beter kunnen zien dan dat je vanuit een stad kijkt waar veel licht is. Mocht ik ooit nog een keer in de buurt zijn van het noorderlicht weet ik in ieder geval zeker wat ik niet ga doen en dat is slapen haha.

Ik heb het (ook al hebben we het noorderlicht niet heel goed gezien) ontzettend naar mijn zin gehad. Zijn jullie al wel eens in IJsland geweest en hebben jullie ook nog tips? Laat het hieronder weten. Heb je vragen over mijn reis mag je ze ook altijd stellen :). Hieronder nog wat foto’s om het af te leren.

IJsland IJsland IJsland IJsland

Liefs,
Macy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *