Vic, Iceland
travel

IJsland, mijn ervaring met foto’s en tips

In mijn vorige reisblog heb ik jullie al iets meer verteld over mijn reis naar IJsland. Afgelopen week was het dan eindelijk zover! Ik heb zelf echt enorm uitgekeken naar deze reis. IJsland is zo’n land die eeuwig op mijn bucketlist stond. Maar ik en mijn vriend besloten dat deze snel afgestreept diende te worden. Dus na een zomervakantie vol hard werken en vooral veel sparen, konden wij in de herfstvakantie onze bucketlist reis maken. Via social media heb ik al wat foto’s gedeeld. Maar ik wil natuurlijk wat meer laten zien. Dus hier een aantal foto’s van onze geweldige reis.

Iceland, gletsermeer, IJsland Horse, Iceland, Icelandic horse, IJsland Vic, Iceland, Couple, IJsland Waterfall, Iceland, IJsland Vic, Iceland, IJsland

Zoals jullie kunnen zien is IJsland prachtig. De watervallen en stuk voor stuk bijzonder. Ik ben zelf al in veel landen geweest maar zo iets unieks heb ik nog niet veel gezien. Tijdens onze reis hebben we het hele eiland rond gereden. Elk uur zagen we weer een compleet ander landschap.

Zoals je wel kunt lezen hebben wij het ontzettend naar ons zin gehad. Maar ook wij liepen tegen een aantal dingen aan. Dus ik dacht laat ik wat tips met jullie delen.

Tip 1: plannen

Plan niet te veel. Dat klinkt heel simpel maar blijkt best moeilijk als je net zoals ik bent en van te voren graag alles vastlegt omdat je zeker wilt zijn dat je niets mist. Wij hadden een aantal dingen uitgestippeld die we wilden zien. Ook hebben we van te voren een grove tijdsplanning gemaakt. Waar we ongeveer wanneer wilden zijn. Simpel omdat we slechts 8 dagen hadden voor het hele eiland. Voor de rest van de planning… niet zo veel. Een dag van te voren of zelfs op de dag zelf boekten wij nog onze accommodatie via Booking.com. Op deze manier waren wij ontzettend flexibel. Was een plek niet leuk hadden we ook kunnen stoppen in een ander plaatjes. Benieuwd in welke accommodaties wij allemaal hebben verbleven? Ik zal hier binnenkort een blog over schrijven.

Tip 2: sparen

IJsland is ontzettend duur en dan bedoel ik echt ontzettend duur. De vlucht valt over het algemeen nog wel mee. Maar het leven in IJsland daarentegen niet. Voor een volle tank betaal je al gauw 70 euro! Aangezien ik goed ingelicht was over de prijzen in IJsland heb ik heel bewust meer apart gelegd dan ik normaal zou doen. Zou ik het niet allemaal nodig hebben dan was dat ook prima. Was het wel dat geval dan had ik er in ieder geval voor gespaard.

Tip 3: neem zelf wat boodschappen mee

Aangezien wij uiteindelijk gegaan zijn voor een koffer en twee handbagage koffers (wat overigens helemaal niet nodig was) konden we genoeg eten meenemen uit Nederland. De dag voordat wij naar IJsland vlogen ben ik naar de supermarkt gegaan en heb dat tussendoortjes ingeslagen voor in de auto, maar ook haalde ik noodles. Zodat we niet elke dag uiteten hoefden. Voor uiteten in IJsland waren wij voor een simpel hoofdgerecht met een drankje meestal tussen de 50 en 60 euro kwijt. Natuurlijk kun je ook koken als je guesthouse een keuken heeft en dat hebben wij ook zeker gedaan. Alleen zelfs toen waren wij voor hele simpele taco’s ruim 17 euro kwijt. Niet echt goedkoop dus…

Tip 4: neem een goede camera mee

Misschien hebben jullie het al gemerkt maar ik heb een camera gekocht. Het is een spiegelreflexcamera van Canon. Een instapmodel voor beginners dus perfect voor mij want ik moet je heel eerlijk zeggen die knopjes allemaal zijn vrij ingewikkeld. Een week voordat ik naar IJsland ging kreeg ik mijn camera binnen. Ik had dus maar weinig tijd om te kunnen oefenen en heb vooral alle standaard instellingen gebruikt. Maar eerlijk is eerlijk ik zie nu al zo’n ontzettend groot verschil vergeleken met mijn Iphone. IJsland is echt prachtig en ik ben ontzettend blij dat ik dat heb kunnen vast leggen in mooie plaatjes.

photographer, Iceland, IJsland

 

Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad in IJsland. Zijn jullie al wel eens in IJsland geweest en hebben jullie ook nog tips? Laat het hieronder weten. Heb je vragen over mijn reis mag je ze ook altijd stellen :).

Liefs,
Macy

 

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *