lifestyle

DIY: Zo pimp je je schoenen

Iedereen heeft ze wel in de kast staan. Van die vieze sneakers die door veel gebruiken niet meer schoon te krijgen zijn. Maar weg doen hó maar want die stappers lopen toevallig wel het allerlekkerst. Van die fijne stappers heb ik ook. Ooit waren ze mooi licht roze en dat bleef helaas maar één week zo. Mijn geliefde Hub schoenen hebben vaak in de wasmachine gezeten. Het is natuurlijk niet echt aan te raden voor sneakers om ze regelmatig te wassen en schoon worden ze na loop van tijd ook niet meer. Aangezien ik er niet meer als een schoffie bij wilde lopen en ik ze ook niet weg wilde gooien kwam ik op het idee om ze te verven.

Na wat te hebben rond gezocht kwam ik op een wat duurdere variant textielverf uit. Deze moest in de wasmachine. Dat leek mij niet zo’n best idee, ook al stond er beschreven dat je daarna gewoon weer kon wassen vertrouwde ik het niet helemaal. Ik besloot even bij de Action te kijken. Daar hebben ze namelijk bijna alles en jawel ze hadden textielverf. De textielverf van het merk HomeDeco is van zichzelf wit. Om de textielverf te gebruiken dien je ook nog een HomeDeco verf in een kleur naar keuze bij te nemen. Deze verf moet je namelijk 50/50 mengen. Beide flessen kosten 2 euro per stuk. Je hebt van beide flessen ook echt maar een klein beetje nodig dus je kunt na dit DIY project nog veel meer gaan verven. Ik koos naast de textielverf die wit is ook voor de grijze HomeDeco verf. Ook kocht ik nog een goedkope kwast om de verf mee aan te brengen.

Voor dat je je schoenen verft is het verstandig om deze eerst te wassen in de wasmachine. Zo is het ergste vuil eraf. Zorg er in ieder geval voor dat ze vochtig zijn voordat je de eerste verflaag aanbrengt. Vrij snel nadat de schoenen uit de wasmachine waren ben ik begonnen met verven. De beide soorten verf heb ik zoals op de verpakking stond met elkaar gemixt en toen ben ik gaan verven. Zelf denk ik dat je ook meer witte textielverf kunt gebruiken als je lichter grijs wilt. In het begin was ik nog erg voorzichtig met de randjes zodat ik de zool niet mee verfde. Maar dat bleek nergens voor nodig want de verf hecht daar niet aan.

Na een laag verf werd het resultaat al heel duidelijk. De kleur grijs was gelukkig een goede keuze. Nadat ik op beide schoenen een eerste laag had aangebracht heb ik ze ruim een dag laten drogen. Zo kon ik goed zien hoe ze eruit zagen en of die tweede laag nog nodig was. Deze bleek na een dag drogen toch wel echt nodig. Er zaten nog redelijk wat vlekken op de schoenen en de randjes had ik nog niet goed genoeg meegepakt. Ik had genoeg verf over van de vorige keer dus deze gebruikte ik voor de tweede laag, deze dekte duidelijk al veel beter. Na dat deze tweede laag was opgedroogd ben ik alle restjes gaan verwijderen. Zelf dacht ik dat dit een hele klus ging worden want bij mijn tweede verfsessie had ik behoorlijk wat randjes meegepakt. Gelukkig viel dit reuze mee en ging de verf er goed af met wat water en afwasmiddel. In dit filmpje wordt ook de HomeDeco textielverf gebruikt. 

Dit is het eindresultaat van mijn geverfde schoenen en ik ben er heel blij mee. In het begin waren ze nog wat stug maar na twee keer dragen merkte ik daar al niks meer van. Kunnen de schoenen wel tegen de regen hoor ik je denken? Zeker weten. Op de verpakking van de HomeDeco verf staat zelfs dat je het textiel op 30 graden kunt wassen. Mijn schoenen hebben de afgelopen weken ook flink wat regenbuien te voorduren gehad en die test hebben ze glasrijk door staan. Doordat ik voor een donkere kleur grijs heb gekozen zie je er nu ook helemaal geen vlekken meer op. Voorlopig kan ik er dus weer aan op mijn gepimpte Hub sneakers.

Wat vinden jullie van het resultaat? Hebben jullie zelf ook al een keer je schoenen geverfd om ze een tweede leven in te blazen?

Liefs,
Macy

 

Gebruikte producten:
HomeDeco textielverf €1,99
HomeDeco verf grijs €1,99
Hub Footwear

6 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *